Carla del Ponte uskoro ponovno u posjetu Beogradu

Carla del Ponte uskoro ponovno u posjetu Beogradu

SRBIJANSKI tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, danas je u razgovoru za beogradski list Danas najavio da će glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte uskoro ponovno posjetiti Beograd.

U intervjuu za Danas, govoreći o preostaloj četvorici haških bjegunaca, Vukčević je rekao kako ih je "uhićenje Zdravka Tolimira u mnogome obezglavilo".

"Sigurno napredujemo prema konačnom cilju i jednom od pet prioriteta nove vlade Srbije - završetku suradnje s Tribunalom u Haagu uhićenjem preostalih bjegunaca. Uostalom, vidjeli ste i reakcije gospođe Carle del Ponte, koja će nas uskoro ponovno posjetiti", rekao je Vukčević.

Vukčević je negirao navode kako je glavna haška tužiteljica nezadovoljna radom srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine te dodao kako je "u jednom trenutku bio jedan nesporazum i to oko Akcijskog plana", a da je Del Ponte "vrlo zadovoljna" njihovim radom.

Carla del Ponte je u četverodnevnom oproštajnom posjetu Srbiji bila 4. lipnja ove godine i razgovarala s najvišim srbijanskim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I glasnogovornica haškog tužiteljstva Olga Kavran je izjavila kako će glavna tužiteljica Carla del Ponte sigurno u narednih nekoliko mjeseci posjetiti Beograd.

"Normalno je da povremeno dolazi u Beograd i ona će to sigurno učiniti u narednih nekoliko mjeseci, u sklopu redovnih aktivnosti, ali termin njenog dolaska još nije određen", rekla je Kavran.

U rujnu istječe drugi četverogodišnji mandat Del Ponte na mjestu glavne tužiteljice. Švicarska je Vlada imenovala Carlu del Ponte za ambasadora u Argentini, a mandat joj počinje u siječnju 2008. godine.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara