"CAVARPAYER STUDIO" NA EUROPSKOM BIJENALU DIZAJNA U LONDONU

Na prvom europskom bijenalu dizajna, koji se upravo održava u Londonu, sudjeluju i dizajneri iz Hrvatske zagrebački dizajnerski studio "Cavarpayer".

Studio "Cavarpayer" jedini je predstavnik iz ovog dijela Europe čiji je rad uvršten u reprezentativnu selekciju bijenalne izložbe "Somewhere Totally Else - European Design Show", izvijestilo je danas Hrvatsko dizajnersko društvo.

Prvi europski bijenale dizajna, koji traje od 26. rujna do 4. siječnja u londonskom Muzeju dizajna, održava se u sklopu manifestacije "Designers Festival", najvećeg dizajnerskog događaja ove godine u Europi.

Tom izložbom Muzej dizajna predstavlja najbolje u suvremenom europskom dizajnu u protekle dvije godine, najuzbudljivije i najinovativnije projekte dizajna na svim područjima (moda, namještaj, produkti, vizualne komunikacije, novi mediji).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz proslavljene i etablirane dizajnere i projekte (poput Jaspera Morisona, Marka Newsona i Enza Maria, kolekcije modnih kuća poput Diora i Balenciaga, proslavljenih CD omota za Bjork), izložba najavljuje i buduće dizajnerske zvijezde.

Zagrebački studio predstavljen je u dijelu izložbe "Reading section", s "Frakcijom", časopisom za izvedbene umjetnosti iz Hrvatske. Tu su, među ostalim, projekti za francuski "Vogue" autora M/M iz Parisa, časopis "Dot, dot, dot" Petera Bilaka, monografija Paula Smitha, knjige Larsa Muellera i Irme Boom.

Studijo "Cavarpayer", osnovan 1998., vode mlade dizajnerice Lana Cavar i Ira Payer Baletić, a glavni su im interes projekti s područja kulture, osobito kazališta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara