Čelni čovjek Ine: Nisam bio mezimče ni svoje majke

Čelni čovjek Ine: Nisam bio mezimče ni svoje majke

"NISAM bio miljenik predsjednika Republike Stjepana Mesića. Nisam bio mezimče ni svoje majke", kazao je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Tomislav Dragičević, predsjednik Uprave Ine koji je po privatnoj tužbi pokrenuo postupak protiv Vesne Balenović za klevetu. Naime, predsjednica udruge "Zviždač" u četiri je navrata između 18. siječnja i 19. veljače 2007. godine svojim izjavama uvrijedila Dragičevića koji sada traži zatvorsku kaznu od dva mjeseca za Balenović.

Korupcija u Rio de Janeiru?

Podsjetimo, za Index je Balenović rekla kako Ina namjerno truje Siščane budući da još nije modernizirala rafinerije premda je na to obvezna. O Dragičeviću je rekla da je  u sukobu interesa s obzirom na to da Ina ugrožava zdravlje Siščana, jer Agencijom za zaštitu okoliša predsjeda njegova supruga.

Također, u drugim medijima Balenović je istakla kako je Dragičević ljubimac predsjednika Mesića te da je na službenom putovanju u Rio de Janeiro zajedno sa članovima uprave kupovao nakit, odijela i parfeme koje su platiti korporacijskom karticom. Dragičevića je povrijedila i njena ranija izjava kako je na čelo Ine došao kao zet Savke Dabčević-Kučar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je posebno bilo zanimljivo čuti Dragičevića koji je na optužbu da je na teret korporativnih kartica u Rio de Janeiru kupovao skupocjeni nakit i odjela za vlastitu upotrebu, izjavio kako ne može reći kome su kupljeni ti pokloni, "jer bi se to moglo shvatiti kao korupcija".

Naredno ročište sazvano je za 17.studeni 2008. godine, a to će Vesni Balenović biti 45. izlazak na sud, nakon što je ukazala na kriminal, nepotizam i korupciju u Ini.

M.M.
Foto: Ina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara