Čelnik španjolske crkve osudio zakon o homoseksualnim brakovima

Čelnik španjolske rimokatoličke crkve u ponedjeljak je, obraćajući se papi Benediktu XVI., osudio odluku španjolskih vlasti da legaliziraju homoseksualne brakove rekavši da taj zakon pokazuje kako društvo gubi svoj smjer.

Kardinal Antonio Maria Rauco Varela iz Madrida, predvodeći skupinu španjolskih hodočasnika u Vatikanu, svom je obraćanju rekao: "Ne samo da se niječe vjera već i sam smisao čovjeka kao što se vidi u nedavno donesenom zakonu o braku i obitelji".

U svom odgovoru Papa nije spominjao zakon koji je stupio na snagu ove nedjelje. Benedikt XVI., koji je međutim prošlog mjeseca osudio homoseksualne brakove kao lažne i izraz "anarhističke slobode", koristio je na audijenciji samo općenite izraze pozvavši hodočasnike da ostanu ujedinjeni u širenju poruke Evanđelja u društvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvajanjem toga zakona Španjolska je postala tek četvrta država svijeta koja je legalizirala istospolne brakove nakon Nizozemske, Belgije i Kanade. Zakon istospolnim zajednicama daje isti status kao i heteroseksualnima, uključujući i pravo na usvajanje djece i nasljeđivanje.

(Hina) xakoz ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara