ČELNIK TALIJANSKIH MUSLIMANA IDE U MISIJU SPAŠAVANJA HUMANITARKI

Predsjednik Udruge islamskih zajednica u Italiji (UCOII) Mohamed Mour Dachan posjetit će Irak te ondje pokušati ishoditi puštanje na slobodu dviju talijanskih humanitarki, Simone Pari i Simone Torretta, koje su prije tri tjedna otete u Bagdadu, priopćila je Udruga u ponedjeljak.

Dachan će također pokušati dobiti dopuštenje za prijenos tijela talijanskog novinara kojega su otmičari ubili prošlog mjeseca u Iraku.

Visoki je dužnosnik u nedjelju doputovao u Jordan te će uskoro otputovati u Bagdad, rekao je glasnogovornik udruge Hamza Roberto Piccardo, ne objavivši pojedinosti.

"Kontaktirat će s mnogima i nikoga od predviđenih sugovornika ne namjerava zaobići", rekao je glasnogovornik.

Na pitanje novinara je li misija UCOII-a samo gubljenje vremena, Piccardo je odgovorio: "Da mislimo kako će naši napori biti beskorisni ne bismo ih poduzimali. No ne želimo iznositi previše pojedinosti niti govoriti o identitetu otmičara, zbog ishoda ovog osjetljivog pitanja."

U Italiji živi više od milijun muslimana. Oni strahuju da bi u slučaju ubojstva dviju talijanskih humanitarki, koje su u Irak otišle kako bi pomogle djeci, u Italiji mogla uslijediti protureakcija.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara