Cerar se idući tjedan u Berlinu sastaje s Angelom Merkel, glavna tema bit će izbjeglička kriza

Cerar se idući tjedan u Berlinu sastaje s Angelom Merkel, glavna tema bit će izbjeglička kriza

Foto: Hina

SLOVENSKI premijer Miro Cerar idućeg će tjedna boraviti u Njemačkoj, gdje će sudjelovati na gospodarskom summitu koji organizira novinska kuća Die Welt, a u četvrtak će se u Berlinu sastati i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, potvrdio je njegov kabinet.

Cerar je kao premijer prvi put službeno boravio u Njemačkoj u listopadu 2014., malo nakon početka djelovanja svoje vlade, kad je s njemačkom kancelarkom govorio o privatizaciji u Sloveniji i ekonomskoj krizi te financijskoj stabilizaciji, dok će ovaj put u fokusu razgovora biti migrantska kriza s kojom se suočava EU, navode slovenski analitičari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz Sloveniju je na putu prema razvijenim europskim državama, najviše prema Njemačkoj, od sredine listopada prošle godine prošlo skoro 400.000 migranata.
Slovenija je prije mjesec i pol dana na granici s Hrvatskom počela postavljati žičanu ogradu, tumačeći je kao oblik preventivne zaštite od masovnog i nekontroliranog ulaska migranata u Schengenski prostor, a mediji često špekuliraju da se na to ne bi odlučila bez suglasnosti Berlina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara