Čestitka generala Stipetića u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana

NAČELNIK Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Petar Stipetić, poslao je danas čestitku djelatnim i umirovljenim pripadnicima Oružanih snaga RH i građanima Hrvatske u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

´Svim djelatnim i umirovljenim pripadnicima Oružanih snaga RH i građanima Republike Hrvatske, Vama i Vašim obiteljima upućujem iskrene čestitke u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

Godinu koju ispraćamo obilježena je početkom realizacije preustroja Oružanih snaga RH. Ovo je najznačajnija zadaća koju će Oružane snage RH provesti nakon oslobađanja teritorija Republike Hrvatske i završetka Domovinskog rata.

Novim preustrojem izgrađuju se male i učinkovite Oružane snage RH, kompatibilne NATO standardima koje će biti sposobne, uvježbane i spremne u svakom trenutku štititi suverenost, neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske te sudjelovati u međunarodnim mirovnim misijama u sklopu Ujedinjenih naroda i Partnerstva za mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program preustroja je uz uvažavanje svih načela reorganizacije i zahtjeva za preustrojem u modernu i profesionalnu vojsku, najveću pažnju i skrb usmjerio na zbrinjavanje ljudi, koji će s obzirom na zacrtane standarde i uvjete novog ustroja, napustiti sustav Oružanih snaga RH.

Rat i stvaranje Oružanih snaga RH angažirali su cjelokupni potencijal svakog njezinog pripadnika, a program preustroja je predvidio najoptimalnija moguća rješenja za svakog pojedinca. Svima nama bila je čast što smo imali snagu i mogućnost sudjelovati u obrani zemlje, a potom i u kreiranju i razvoju Oružanih snaga RH.

U prigodi božićnih blagdana s osobitim se pijetetom spominjem svih pripadnika Oružanih snaga RH koji su svoje živote ugradili u stvaranje i oslobađanje zemlje, a njihovim obiteljima iskazujem najdublje poštovanje.

U povodu božićnih blagdana, želim Vama i Vašim obiteljima puno sreće, zdravlja i obiteljskog sklada. Želim da nadolazeća godina bude obilježena uspjehom i zadovoljstvom na svim područjima Vašeg života´, stoji u božićnoj čestitci načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, generala zbora Petra Stipetića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara