Četiri osobe osumnjičene da su krijumčarile strance preko granice

U ISTRAŽNI centar Županijskog suda u Zagrebu bit će nakon današnje kriminalističke obrade, sprovedene četiri osobe iz okolice Zaprešića zbog osnovane sumnje da su počinile kažnjivo djelo krijumčarenja ljudi preko državne granice, priopćio je danas Ured načelnika zagrebačke Policijske uprave.

Riječ je o 32-godišnjem i 40-godišnjem muškarcu te supružnicima od 30 i 32 godine, čije inicijale policija nije navela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je operativno-preventivnim radom doznala da je u proteklih nekoliko dana spomenuta skupina planirala prokrijumčariti veću skupinu stranih državljana preko granice, utvrdila je mjesto, Prigorje Brdovečko, kamo su strani državljani dovezeni, postavila zasjedu i jutros u šest sati uhitila i osumnjičenike i 16 stranih državljana - osam iz Albanije i osam Palestinaca iz Izraela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su 32-godišnji i 19-godišnji muškarac, koji je u bijegu, a identitet mu je poznat, organizirali ilegalno prebacivanje i smještaj stranih državljana, supružnici su ih trebali čuvati i hraniti, a 40-godišnji muškarac ilegalno ih prebaciti čamcima preko rijeke Sutle u Sloveniju. Ondje su ih trebali preuzeti slovenski vodiči.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara