Četrdeset posto Talijana ovoga ljeta ostaje doma

PREMA istipitivanju ustanove Ipsos, gotovo 40 posto Talijana ostat će tijekom ljeta u svojim domovima, piše u petak list Repubblica.

Talijani na taj način gube prvo mjesto u Europi naroda koji najviše odlazi na ljetni odmor, a prošle su godine bili na prvom mjestu, piše Repubblica te zaključije kako je do takve odluke došlo zbog ekonomske krize, pa obitelji režu troškove.

"Između lipnja i rujna će 37 posto Talijana ostati u sojim domovima. Od oko 60 posto onih koji će iči na odmor, njih 39 posto će otići u jednome roku, dok će njih 21 posto podijeliti odmor na više razdoblja. Za 58 posto (a europski prosijek je 44 posto) Talijana ljetni će odmor trajati tek tjedan dana, pa čak i manje, a 37 posto sretnijih će iči dva tjedna na odmor, a samo 8 posto će imati na raspolaganju cijeli mjesec i malo više.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na europskoj razini najsretniji su Englezi koji u 46 posto slučajeva imaju više novaca za potrošiti", piše Repubblica. Najteže je Nijemcima koji će imati, među europskim građanima, mnogo manje novaca za potrošiti u odnosu na prošlu godinu.

Iako će za 46 posto Talijana budžet za ljetovanje ostati nepromijenjenim u odnosu na prošlu godinu, a veći za čak 32 posto, zabrinutost zbog visokih cijena utjecao je na njihovu odluku da skrate ili uopće ne odu na ljetni odmor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara