Četvorica privedena zbog kamenovanja srpskih kuća u Biljanima Donjim

ZADARSKA policija tijekom noći i jutros privela je četiri osobe s područja Zadarske županije zbog utemeljene sumnje da su rano jutros bacali kamenje na obiteljske kuće u Biljanima Donjim kod Benkovca, a Srpsko narodno vijeće navodi da se radi o povratničkim srpskim obiteljima.

U priopćenju Policijske uprave se navodi da je oko 2,50 sati zaprimljena dojava prema kojoj u Biljanima Donjim više nepoznatih osoba baca kamenje na obiteljske kuće, a nakon njihova odlaska izbio je i požar na površini 300 x 100 metara u kojem su gorjeli suha trava i nisko raslinje.

Na kućama su nastala oštećenja, navodi policija, koja ističe da su policijski službenici intervenirali brzo i zatekli osumnjičene. Prilikom privođenja jedan je pružao otpor, pa je policija uporabila sredstva prisile - fizičku snagu i sredstva za vezivanje.

Sve tri osobe su bile pod utjecajem alkohola, a utvrđen je i identitet četvrte osobe koja je sudjelovala u kamenovanju, navodi policija.

44-godišnjak, 31-godišnjak, 36-godišnjak i 23-godišnjak bit će privedeni istražnom sucu Županijskoga suda u Zadru uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje, uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom priopćenju Srpsko narodno vijeće navodi da je kuće srpskih povratnika opkolilo 4 do 5 nasilnika koji su tijekom napada prijetili i skandirali "Di ste četnici" i "Idite ća!".

Porazbijali su grilje i stakla, te zapalili travu i nisko raslinje na okućnicama, no zahvaljujući brzoj intervenciji policije i vatrogasaca, vatra se nije proširila i taj, kako ocjenjuje SNV etnički motivirani napad nije imao teže posljedice.

Ipak, SNV izražava nezadovoljstvo što policija djeluje tek kad se nešto dogodi, a ne preventivno, iako je stanovništvo Biljana Donjih i drugih povratničkih sredina zadarskog zaleđa upućivalo prijave policiji.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara