Chavez priznao da je Castro teško bolestan

HUGO CHAVEZ, venecuelanski predsjednik i blizak prijatelj kubanakog dugovječnog vladara Fidela Castra, neočekivano je progovorio o Castrovom teškom zdravstveno stanju na Latinoameričkom samitu u Brazilu, rekavši da se Fidel bori za svoj život, prenosi BBC.

Venecuelanski je predsjednik rekao da se sa Castrom čuo telefonskim putem nekoliko dana ranije, te da mu je ovaj rekao da prolazi kroz teško razdoblje, jer "mašina koju oni (liječnici) pokušavaju popraviti je stara 80 godina", citirao ga je Chavez.

"Ne mogu govoriti o detaljima njegove bolesti, jer nisam liječnik, a i kad bih mogao ne bih govorio o tome. Ne znam hoće li Fidel umrijeti, ali se nadam da će poživjeti još 80, još 100 godina", rekao je Chavez. Rekao je i da se Castro nalazi trenutno u Sierri Maestri, gdje se bori za svoj život, te da postoje oni koji se nadaju da se neće pobijediti, ali da sam vjeruje da će se izvući.

Fidel Castro nije viđen u javnosti od kada je primljen u bolnicu u srpnju prošle godine, a već se izvještavalo o tome da bi mogao umrijeti od posljedica teške bolesti i operacije nakon koje je došlo do komplikacija.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara