Chirac traži bolje osiguranje u bolnicama

Chirac traži bolje osiguranje u bolnicama

FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac zatražio je u ponedjeljak bolje mjere sigurnosti u francuskim bolnicama nakon stravičnog ubojstva dviju medicinskih sestara u jednoj psihijatrijskoj bolnici prošlog tjedna.

Chirac se zgrozio nad tim "barbarskim činom" i obećao da će odgovorni biti strogo kažnjeni, rekao je glasnogovornik francuske vlade Jean-Francois Cope novinarima nakon sastanka kabineta.

"Treba nam bolja koordinacija, bolja potpora duševnim bolesnicima i bolja sigurnost u bolnicama", rekao je Cope citirajući Chiracove riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Francuske bolnice odale su u ponedjeljak minutom šutnje počast ubijenim medicinskim sestrama, Chantal Klimaszewski i Lucette Gariod. Obje su bile 40-ih godina i imaju djecu.

Ubijene su u noći s petka na subotu. Jednoj je odrubljena glava, a druga je nasmrt izbodena.

Policija je u ponedjeljak privela na ispitivanje jednog bivšeg pacijenta bolnice, a petero pritvorenih tijekom vikenda pušteno je a da protiv njih nisu podignute optužnice.

Stravičan zločin dogodio se u Psihijatrijsko-gerijatrijskoj bolnici Pyrenees u Pauu, na jugozapadu Francuske, u kojoj se godišnje liječi gotovo 15.000 pacijenata.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara