Chirac u osobnoj poruci Mesiću o važnosti dijaloga dviju država

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je osobnu poruku francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca koji izražava zadovoljstvo nedavnim susretom u Parizu, te naglašava važnost koju uspostavljeni dijalog između Francuske i Hrvatske ima za budućnost odnosa dviju zemalja je priopćeno iz Ureda Predsjednika.

"Uvjeren sam da Francuska i Hrvatska, u uzajamnom povjerenju i međusobnom prijateljstvu, mogu i moraju još više međusobno surađivati", kaže predsjednik Chirac u poruci predsjedniku Mesiću.

Francuski predsjednik podsjeća na veliku bliskost dviju zemalja u njihovu prilazu međunarodnoj situaciji i budućnosti Europe te odaje priznanje jasnom i hrabrom stajalištu što ga je predsjednik Mesić zauzeo u odnosu na krizu oko Iraka.

Kao načela što ih treba neumorno braniti, predsjednik Chirac navodi privrženost Ujedinjenim narodima kao okviru kolektivne sigurnosti, mobilizaciju svih sredstava u službi mira prije nego što se posegne za ratnom opcijom koja uvijek mora biti posljednja, te dosljedno poštivanje prvenstva međunarodnog prava i dijalog i poštivanje drugih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završno, Jacques Chirac u poruci hrvatskom predsjedniku još jedanput ističe prijateljsku podršku Francuske na putu koji će Hrvatsku dovesti do pristupanja EU.

(Hina) pp sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara