Chris Patten u četvrtak u posjetu Hrvatskoj

POVJERENIK Europske unije (EU) za vanjske poslove Chris Patten dolazi u četvrtak u dvodnevni posjet Hrvatskoj, priopćilo je u srijedu Izaslanstvo Europske komisije (EK) u Hrvatskoj.

Patten će u četvrtak boraviti u Dubrovniku, a u petak u Zagrebu gdje bi se trebao sastati s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Visoki povjerenik dolazi u posjet Hrvatskoj samo dva dana prije donošenja odluke Europskog vijeća o tome hoće li prihvatiti preporuku EK-a o početku pregovora o pristupanju Hrvatske EU-u.

Tema razgovora bit će i odnosi EK-a i Hrvatske te sadržaj novog Europskog partnerstva koje je predložila EK, a koje postavlja reformske prioritete u kratkoročnom i srednjoročnom razdoblju.

Visoki povjerenik Patten posjetit će i Petrinju, kako bi se neposredno uvjerio u povratak srpskih i hrvatskih prognanika. EK je tome gradu donirala 4,33 milijuna eura kroz "Program EU-a za povratak", kojim je obnovljeno 220 kuća, javna infrastruktura i potpomognuto razminiranje na tom području, stoji u priopćenju Izaslanstva EK-a u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara