CIA potvrdila: Vrpca Bin Ladena autentična

CIA potvrdila: Vrpca Bin Ladena autentična

TEHNIČKA analiza vrpce koju je objavila TV postaja Al-Jazeera s Bin Ladenovom porukom pokazala je kako je gotovo sigurno da je glas na vrpci Bin Ladenov. Direktor CIA-a Tenet izjavio je kako su nakon prijašnjih Bin Ladenovih poruka slijedili teroristički napadi.

Dužnosnici CIA-e izjavili su kakao je analiza zavšena, te da je 16-minutna poruka autentična.

´Nakon njegovih riječi često su slijedili napadi´, rekao je Tenet Odboru za vojsku američkog Senata, ´što, mislim, potkrjepljuje sve što radimo u smislu podizanja razine upozorenja na opasnost zbog određenih informacija koje smo imali prošloga tjedna´. 

Bin Laden na vrpci poziva muslimane da pokažu solidarnost u borbi protiv američkog napada na Irak, te poziva svoje sljedbenika na samoubilače napade, navodeći da neće biti robovi Amerikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenet je rekao kako Sjedinjene Države razmatraju ´je li u pitanju signal za predstojeći napad´ i da za sada samo može reći ranija iskustva.

Bin Ladenova poruka

"Naglašavamo značaj samoubilačkih napada protiv neprijatelja, jer takvi su napadi uplašili Amerikance i Izraelce kao nikad ranije. Borite se protiv tih despota, pobjeda dolazi samo od Boga."

"Pomno pratimo pripreme križara za invaziju na iračko tlo, oduzimanje muslimanskih bogatstava i instaliranje režima za pripremu, ne daj Bože, velikog Izraela."

"Želimo da znate i potvrđujemo da ćemo u ovom ratu protiv nevjernika koje predvodi SAD biti s vama i boriti se u ime Boga."

"Tko god pomaže SAD-u ne pripada islamskoj naciji. Jordan, Maroko, Nigerija i Saudijska Arabija trebaju biti oprezni, jer ovaj rat napada prvenstveno Islam."

Bin Laden podučava Iračane iskustvima al Quaide iz afganistanskih borbi: "Preporučujem vam borbu na ulicama, napadnite njihove farme, gradove,..., izgubit će mnogo života"

"Ne brinite se zbog američkih laži i njihovih pametnih bombi, oni traže samo očite mete."

"Oni znaju samo napadati iz zraka, njihovi vojnici su kukavice, bore se za kapitaliste, preprodavače oružja i kriminalacima iz Bijele kuće"

"Najefikasniji način da se obranite od zračnih snaga je kopanje i kamufliranje velikog broja rovova"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara