Čičak: 90 posto onoga što piše Laptalo može se objasniti njegovim stanjem u zatvoru

Čičak: 90 posto onoga što piše Laptalo može se objasniti njegovim stanjem u zatvoru

"OSTAJEM pri tvrdnji koju sam napisao 17. srpnja u Jutarnjem listu. Hrvatska policija obrađivala je kapetana Laptala! Ne mislim otkrivati izvor iz policije koji mi je to otkrio i ne želim se ispričavati zbog tog teksta", kazao je na konferenciji za novinare Ivan Zvonimir Čičak. Podsjetimo, riječ je o tekstu radi kojeg se uredništvo Jutarnjeg lista deset dana nakon objave ispričalo obitelji Laptalo

Je li se obrađivalo Laptala, Čičak upitao i Saborski odbor za nacionalnu sigurnost

Čičak se, okupivši novinare, na početku ispričao medijima zbog toga što je kao novinar morao sazvati konferenciju za tisak. Na to je bio primoran, kaže Čičak, zbog čestih napada na njega u medijima. Tako je prije tjedan dana Čičak prijavljen Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva, zbog neistinitog pisanja o kapetanu Laptalu, a obitelj Laptalo podnijela je privatnu tužbu protiv njega.

"Da sam bio u pravu kada sam rekao da je policija obrađivala Laptala potvrđuje i izjava tajnika sindikata pomoraca Hrvatske Predraga Brazzodura, koju je dao u medijima, a u kojoj kaže kako sud u Grčkoj nije uzeo u obzir policijski izvještaj o tome kako slučajevi Dupalo i Laptalo nisu povezani", istaknuo je Čičak i dalje tvrdeći kako je u pravu.

Dokaz kako je hrvatska policija obrađivala Laptala Čičak će potražiti i od Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost, gdje je poslao upit da mu se odgovori je li se obrađivalo Laptala, odnosno jesu li se istraživali njegovi telefonski razgovori.

Dobro da Grci nisu čuli

"Prijavljen sam Vijeću časti HND-a, no imam pravo ne otkriti izvor koji mi je dao informaciju, a na to ću se i pozvati. O mom izvoru obavijestio sam urednika", kazao je Čičak ostavljajući otvorenim pitanje zbog čega se onda Jutarnji list ispričavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojučerašnji pretendent na mjesto prvog čovjeka Hrvatskog novinarskog društva ustvrdio je kako je dobro da se "medijska halabuka" oko Laptala nije prebacila na grčke medije. Da su se kojim slučajem negativni napisi o Grčkoj našli u njihovim medijima, smatra Čičak, to bi naštetilo ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Šuica vodi kampanju

"Razina komuniciranja tajnika Brazzodura i kapetana Laptala preko medija na razini je govora mržnje i ne želim se spuštati na taj nivo. Uostalom, 90 posto onoga što piše Laptalo može se objasniti njegovim stanjem u zatvoru", kazao je Čičak osvrnuvši se na pismo kapetana Laptala upućenu medijima kao i na izjave tajnika sindikata pomoraca. Također, Čičak je u slučaju Laptalo optužio i dubrovačku gradonačelnicu Dubravku Šuicu, da preko "leđa dubrovačkog kapetana vodi političku kampanju."  

Podsjetimo, u tekstu pod nazivom "I hrvatska policija pratila Laptala zbog droge" kojeg je potpisao Čičak stajalo je i kako je Laptalo uhićen u Grčkoj temeljem dogovora s hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova. Na koncu je zaključeno kako bi Laptala uhitila hrvatska policija da ga u dogovoru s našim policajcima i Interpolom nije uhitila Grčka. Danas se Čičak držao teze kako je policija samo "obrađivala" Laptala.

I.Ć.
Foto:Index

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara