Čičak branio premijerku oko prosvjeda pa HHO iz proračuna dobio 150 tisuća kuna

Foto: Arhiva

SAMO tjedan dana nakon što je predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak u Dnevniku rekao da se premijerka ne treba u javnosti izjašnjavati o prosvjedima, Vlada je na današnjoj sjednici HHO-u dodijelila 150 tisuća kuna iz proračunske pričuve.

Teško je ne primijetiti da se Čičkovo branjenje premijerke u Dnevniku HTV-a baš poklopilo sa današnjom odlukom Vlade. Na sjednici je odlučeno kako će se iz proračunske pričuve Hrvatskom helsinškom odboru daje iznos od 150 tisuća kuna "za opremanje i uređenje prostora". HHO je taj prostor dobio na korištenje od Zagreba.

Premali broj ljudi za premijerkino izjašnjavanje o prosvjedima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Čičak je prije tjedan dana rekao da se premijerka o prosvjedima ne treba izjašnjavati, jer je na ulice izašao premalen broj ljudi. "Što je dvije tisuće ljudi? Da bi im se premijerka obratila, neka izvole prikupiti 20 do 50 tisuća ljudi", kazao je tada Čičak i pohvalio se da na prosvjednu za Radio 101, "koji je on osobno inicirao", u 24 sata skupljeno 150 tisuća ljudi.

Istaknuo je da zna kako su počeli neredi u Radićevoj ulici prije dva tjedna. "Nasilje je krenulo kad je stotinjak njih na trgu krenulo vikati za dom spremni i pjevati ustaške pjesme", kazao je tada Čičak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara