Čičak: Neka Hrvatska odmah propadne ako ju je Manolić stvarao

Foto: Index

"DANAS su na vlasti deca komunizma i njihova deca", izjavio je šef HHO-a Ivan Zvonimir Čičak na HTV-u, u još jednom zapjenjenom nastupu na temu istrage o komunističkim zločinima. Čičak se okomio na izjavu predsjednika Josipovića da je Josip Manolić, jedan od osumnjičenih za najteže zločine nakon 1945., izuzetno zaslužan za stvaranje samostalne Hrvatske.

"Ako su takvi zaslužni, dabogda Hrvatska propala! Ja sam, za razliku od Josipovića, za tu Hrvatsku robijao", kazao je šef HHO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nikome ne bi ostao dužan, dodao je kako je za neprocesuiranje zločina u komunizmu odgovorna kompletna politička elita koja je danas na vlasti, da bi se potom, bez ikakvog povoda, obrušio na samu ideju antifašizma. "Ma, antifašizam se spominje samo u preambuli Ustava, a u samome Ustavu nigdje se ne govori ni o tekovinama ni o tenkovinama antifašizma", zaključio je Čičak.

Njegova udruga za zaštitu ljudskih prava zadnjih se mjeseci naročito istakla u obrani Mirjane Sanader, a Čičak nije zaboravio napomenuti kako je "Ivo njegov prijatelj". Kad su muke premijerove supruge pale u drugi plan, Čičak se prebacio na novu temu koja donosi televizijska gostovanja. O kojoj god temi se radilo, potrošeni proljećar uvijek je spreman za samoreklamu i tobožnju borbu protiv političke elite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara