CIKLUSI KONCERTNE DIREKCIJE ZAGREB "SVIJET GLAZBE" I "FORTE FORTISSIMO"

Koncertna direkcija Zagreb (KDZ) za sezonu 2004./2005. pripremila je za svoje pretplatnike iznimne glazbene događaje kroz orkestralni ciklus "Svijet glazbe" te ciklus solističke i komorne glazbe pod nazivom "Forte Fortisimo". L

Najavljujući novu sezonu na današnjoj konferenciji za novinare, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb dirigent Saša Britvić rekao je kako im je svrha kroz ciklus "Svijet glazbe" dovesti u Zagreb vodeće svjetske orkestre i dirigente kako bi se nastavila tradicija vrhunskih glazbenih događaja.

Ciklus "Svijet glazbe" obuhvaća sedam koncerata, a organizatori su najavili nastup Nacionalnog simfonijskog orkestra RAI iz Torina, te ansambl "Sinfonietta Cracovica " iz Krakova pod dirigentskim vodstvom Krysztofa Pendereckoga, jednog od najuglednijih suvremenih skladatelja i dirigenata koji je sudjelovao i na zagrebačkom muzičkom bijenalu.

U Zagrebu će u sklopu toga ciklusa gostovati i ansambl Njemačke komorne filharmonije iz Bremena, Bergenski filharmonijski orkestar, Academy of the St. Martin in the Fields iz Londona te Simfonijski orkestar "Giuseppe Verdi" iz Milana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciklus "Svijet glazbe" završit će gostovanjem Simfonijskog orkestra jugozapadnonjemačkog radija (SWR) iz Baden Badena 1. lipnja u Koncertnoj dvorani "Lisinski".

Orkestrom će ravnati Michael Gielen, doživotni počasni dirigent toga orkestra, uz glasovitog violinistu današnjice Gidona Kremera. Izvodit će djela Charlesa Ivesa, Dmitrija Šostakoviča i Bele Bartoka.

Ciklus "Forte Fortissimo" Koncertne direkcije Zagreb, po riječima Saše Britvića, ponešto će biti izmijenjen, a na sedam najavljenih koncerata ugostit će vrhunske pijaniste, violiniste i violiste Maksima Vengerova i Evgeniju Starstevu iz Rusije, hrvatsku pijanisticu Idu Gamulin, francuski glasovirski duo koji čine Katia i Marielle LabeQue, Wiener Brahms Trio, Festivalski orkestar iz Vilniusa, pijanista Tzimona Barta te na kraju sezone "Kvartet Borodin" iz Moskve. (Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara