CIPAR: ATENA ŽELI SPORAZUM SA "PRAVIM JAMSTVIMA PROVEDBE"

Grčka je u utorak istaknula da pregovori o ujedinjenju Cipra trebaju donijeti rješenje koje će u sebi sadržavati "prava jamstva provedbe" pod cijenu, ako je potrebno, i kašnjenja sporazuma.

Nakon razgovora s posebnim američkim izaslanikom Thomasom Westonom, grčki ministar vanjskih poslova Tassos Yannitis je ocijenio da je, kako se čini, "taktika Raufa Denktasha (čelnika ciparskih Turaka) spriječavanje stvarnog napretka do 22. ožujka", datuma kada će Atena i Ankara biti pozvane da sudjeluju na pregovorima u slučaju trajnog neslaganja.

Grčki je ministar izrazio želju da pregovori između dviju zajednica ostave što manje neizvjesnosti i omoguće da se što više ograniči broj pitanja u kojima će biti pozvan konačnu riječ dati glavni tajnik UN-a Kofi Annan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji žele i rade na rješenju, među kojima su i SAD, bit će prisiljeni djelovati na postizanju uvjerljivog, funkcionalnog i pravednog rješenja koje se neće moći dovoditi u sumnju i bit će izvedeno iz pravih jamstava provedbe", istaknuo je Tassos Yannitis.

(Hina) xbis ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara