Članovi Udruge mladih Imotski privedeni zbog osobne, vikanja i provjere identiteta

POLICIJSKA uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je danas o razlozima za privođenje petorice članova Udruge mladih Imotski, koji su jučer uklonjeni sa imotskih ulica kako ne bi pokvarili raspoloženje premijerki Jadranki Kosor, koja je s pratnjom došla otvoriti polivalentnu školsku dvoranu te popričati s radnicama Trimota, kojima je uoči dolaska podijelila četiri plaće. 

Policija postupila po protokolu za štićene osobe?!

Policija je izvijestila da je jedan član Udruge priveden zbog vikanja, dvojica jer nisu imali osobnu iskaznicu, dok su preostali članovi privedeni zbog utvrđivanja identiteta. Tvrde da su ih priveli i pustili prije Jacinog dolaska. Kažu da postupanje nije bilo politički motivirano, već da su jednostavno postupili po protokolu za štićene osobe, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. 

Opet se privodi žrtva?!

Po dobro starom običaju splitske policije, koja je ekspert za privođenje žrtava, a ne počinitelja, imotski policajci su prije kontroverznog postupanja najprije su zaprimili prijavu članova Udruge, koji su se požalili da im je nestala instalacija koju su priredili u Dogani, staroj stanici za otkup duhana, koja se, inače, nalazi na ruti kojom su se Jaca i njezina pratnja provezli. Instalacija se sastojala od par gaćica, nekoliko majica te karikature šefice HDZ-a. Stvari su završile u kontejneru, mnogi u Imotskom sumnjaju da ih je uklonila ili policija ili neka od gradskih službi po nalogu HDZ-ovog gradonačelnika Ante Đuzela, koji nam je jučer izjavio kako o slučaju ništa ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Univerzalna poruka: Vratite ukradeno

Kao reakciju na uklonjeno, članovi Udruge postavili su natpis "Vratite ukradeno". Policiji su izjavili da nisu mislili na premijerku, već na nestalu instalaciju. Vidjevši univerzalnu poruku koja se može shvatiti i ovako i onako, reagirali su imotski vatrogasci. Uklonili su natpis, članovi su se pobunili, policija je krenula u akciju i privela ih... Njima sve čisto. Ne znaju zašto se javnost buni... 

Jacina obećanja ludom radovanje

Jaca je tako nesmetano obišla Imotski. Nije vidjela ni plakat, ni instalaciju, a ni članove Udruge mladih kako prosvjeduju. Radnice Trimota, ohrabrene isplatom zaostalih plaća, udijelile su joj pusu i zamolile da ih ne zatvori... Jaca ih je širokim smiješkom uvjeravala da će svi biti dobro, no malo tko joj vjeruje. Mnogi su se već naslušali njenih obećanja, koja su se pokazala kao ludom radovanje...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara