Članovi vladina kriznog stožera u Slavoniji o posljedicama suše

ČLANOVI Vladina Kriznog stožera predvođeni predsjednikom Vlade i Stožera Ivicom Račanom danas su u radnom posjetu Vukovarskosrijemskoj županiji kako bi se na uvjerili u razmjere suše zbog koje je do sada elementarne nepogode proglasila polovica hrvatskih županija.

Na novinarske upite kako Vlada kani pomoći poljoprivrednicima pogođenima sušom, Račan je odgovorio kako se ne bi priklonio onima koji "soliraju prije sjednice Vlade".

Treba vidjeti što se realno može učiniti, a osobito bi bilo važno doći do mjera koje dugoročno mogu riješiti problem suše, istaknuo je Račan, dodavši da se s obzirom na vremenske prilike Vlada neće jednokratno baviti sušom.

Ispred županjske Sladorane članove Kriznog stožera dočekali su župan Nikola Šafer i gradonačelnica Ljubica Brdarić, a zatim su članovi Stožera otišli na obiteljska imanja poljoprivrednika Martina Domaćinovića i Pere Zadre na županjskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je najavljeno, u 12 sati će Vladin Krizni stožer u Vinkovcima održati sjednicu o suši na kojoj će biti i župani svih županija koje su zbog suše proglasile ili će proglasiti elementarnu nepogodu.

Ministarstvo poljoprivrede procijenilo je jučer da je za sada ukupna šteta od suše oko 1,4 milijarde kuna.(Hina) žd sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara