CNN nakon isprike Iranu može nastaviti s radom

IRANCI su danas odlučili ukinuti suspenziju akreditacije televizijskoj postaji CNN zbog greške u prijevodu na jučerašnjoj konferenciji za tisak iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, nakon što se američka tvmreža ispričala, izvijestio je dužnosnik iranskog ministarstva kulture.

Iranci su u ponedjeljak suspendirali akreditaciju novinarima tv-postaje CNN nakon što je na konferenciji za novinare CNN-ov prevoditelj rečenicu "korištenje nuklearne tehnologije je pravo Irana" preveo s "korištenje nuklearnog oružja je pravo Irana". Netočan prijevod CNN je prenosio sve dok kasnije nije ispravljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka tv-mreža se nakon toga ispričala zbog "pogreške u prijevodu" istovremeno izrazivši razočaranje zbog poduzetih mjera. "Unatoč objavljenoj isprici, prema nekim informacijama saznajemo da nam je Iran ukinuo akreditaciju. CNN je vrlo razočaran takvom reakcijom", navedeno je u jučerašnjem CNN-ovom priopćenju.

"Nakon zahtjeva predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, suspenzija akreditacije CNN-ovu prevoditelju u Iranu ukinuta je", rekao je šef odjela za strane medije u iranskom ministarstvu kulture Mohammad Hossein Khoshvaght.

"Želim da, nakon isprike koju je ponudila, ova tv-mreža nastavi raditi", stoji u pismu što ga je Ahmadinedžad poslao ministarstvu kulture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara