Čobanković: nisam odgovoran za štete od tuče

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas je odgovarajući na kritike HSSove zastupnice Ljubice Lalić u Hrvatskom saboru rekao kako ne misli da snosi odgovornost za obranu od tuče i nastale štete.

Lalić je u 'aktualnom prijepodnevu" prozvala Čobankovića i Vladu da su prvo donijeli odluku o neprovođenju obrane od tuče, da bi zatim tu odluku u srpnju promijenili, no da to nije bilo dovoljno za pripremu odgovarajuće protugradna obrane i spriječavanje višemilijunskih šteta od tuče.

Postoje dva načina da se građani zadovolje - naknada štete iz proračuna zbog propusta Vlade ili ostavka, ustrajala je Lalić.

Čobanković je odbacio prozivke o vlastitoj odgovornosti, podsjetivši da bivša vlast, u kojoj je bio i HSS, nije uopće donijela operativni program obrane od tuče za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo je još jedan od načina kako prebaciti vlastiti odgovornost na nekoga drugoga", poručio je ministar poljoprivrede.

Potvrdio je da je u provođenju programa obrane od tuče bilo "određenih problema", ali i najavio da će Vlada za iduću godinu pripremiti novi operativni program te biti spremna uhvatiti se u koštac s tučom.

Čobanković je najavio i da će Vlada, u suradnji s Fondom za privatizaciju, uskoro raspisati novi natječaj za privatizaciju PIK-a Belje te na taj način pokušati spasiti to za Baranju vitalno poduzeće i njegove radnike.

(Hina) xtr/xum ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara