Čobanković: Vidio sam satelitske snimke, na cestama je samo 10 posto seljaka

Foto: Damir Gilbušić / Cropix

PREDSTAVNICI više desetaka seljačkih udruga stigli su u Zagreb, gdje su se u Ministarstvu poljoprivrede sastali s Petrom Čobankovićem. Ministar je na početku sastanka rekao da će se razgovarati o zaključcima koji su nedavno dogovoreni s predstavnicima seljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak je započeo u 15 sati. Tomislav Pokrovac ranije nam je rekao da dio seljaka u prosvjedu zahtjeva zaseban sastanak s ministrom Petrom Čobankovićem i taj će mu zahtjev na današnjem sastanku i uputiti. Pokrovac tvrdi da seljaci ne žele novac iz džepova hrvatskih građana, već samo traže ono što im je zakonom obećano.

Pokrovac nakon sastanka nije bio zadovoljan onime što je rečeno. "Traktori ostaju na cestama sve dok ministar Čobanković ne dođe k nama na pregovore", rekao je Pokrovac dodavši kako će se broj seljaka još povećati i kako će mijenjati punktove na kojima blokiraju promet.

Pokrovac je ovako reagirao nakon što mu je Čobanković rekao da neće doći na traženi sastanak sa seljacima sve dok su traktori na cestama. Čobanković je na sastanku također najavio da će isplata druge rate poticaja, koja će iznositi 1100 kuna, započeti od sutra. Također će se isplatiti dio potpora za mlijeko.

"Na cestama je tek 10-ak posto seljaka", rekao je Čobanković nakon sastanka kazavši da je do te brojke došao analizirajući satelitske snimke seljačkog prosvjeda! "S većinom seljaka postigli smo dogovor", kaže Čobanković. Pokrovčeve je zahtjeve odbacio kazavši da Pokrovac "uopće nije poljoprivrednik, već gospodarstvenik".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara