Cognita eLearner LMS dobio ADL certifikat

COGNITA eLearner LMS (Learning Management System) dobio je ADL certifikat kojim se potvrđuje da je SCORM 1.2 conformant, odnosno kompatibilan sa SCORM-om, vodećim svjetskim standardom u području e-learninga.

Testiranje je tijekom prosinca 2004. izvršio Academic ADL Co-Lab Wisconsin Testing Organization, a popis svih certificiranih produkata može se vidjeti na adresi http://www.adlnet.org/index.cfm?fuseaction=certprodresults.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SCORM (Shareable Content Object Reference Model) je danas općeprihvaćeni standard u svijetu e-learninga. Baziran je na specifikacijama AICC (Industry CBT Comittee), IEEE LTSC (Learning Technology Standards Comitee) i IMS Global Consortium organizacija, a razvija se i distribuira preko ADL (Advanced Distributed Learning) organizacije (www.adlnet.org). Standard podupiru, između ostalih, Microsoft, IBM, Cisco i drugi. SCORM je standard koji sustavima za učenje putem Interneta omogućava pronalaženje, uvoz, dijeljenje, ponovnu upotrebu i izvoz sadržaja na standardiziran način. Ukratko, moglo bi se reći da SCORM omogućava isporuku e-learning objekata u pravilnom slijedu i praćenje i izvještavanje napretka polaznika.

Više o SCORM standardu možete pročitati na portalu www.edukacija.net.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara