Corriere della Sera o obrani Rima i Vatikana od terorizma

TALIJANSKA vlada u subotu je opovrgnula da je premijer Silvio Berlusconi dao intervju talijanskom listu "Libero", u kojem je, prema navodima lista, kazao da je imao obavijesti o pripremi terorističkih napada na Rim i Vatikan tijekom božićnih blagdana, ali ti navodi naveli su talijanski list "Corriere della Sera" na istraživanje o načinu obrane Rima.

Prema pisanju toga lista u broju od nedjelje, u dvijema zrakoplovnim vojnim bazama pokraj Rima, u Grossetu sjeverno od grada i u Grazzanieseu južno od grada, u pripravnosti su uvijek dva para lovaca bombardera f-104.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju podizanja uzbune oni mogu poletjeti u roku od tri minute i u roku od 10 minuta srušiti zrakoplov koji bi zaprijetio, na primjer, samoubilačkim rušenjem na Vatikan. Ti lovci bombarderi imaju kao naoružanje jednu raketu s radarskim navođenjem i jednu s infracrvenim navođenjem s kojima mogu pogoditi zrakoplove, putničke ili teretne, koje bi mogli oteti teroristi za napad na Vatikan ili Rim.

U zrakoplovnoj luci u Ciampinu pokraj Rima spremni su helikopteri tipa HH-3F pelikan, koji također imaju rakete s infracrvenim navođenjem, uz mitraljeze i sustave za otkrivanje i gađanje malih sportskih zrakoplova. Ti helikopteri mogu intervenirati u roku od 10 minuta od podizanja uzbune, piše "Corriere della Sera".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara