ČOVIĆ I TIHIĆ NA GRADILIŠTU STAROG MOSTA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i bošnjački član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić zajedno su danas posjetili gradilište Staroga mosta u Mostaru.

Taj je posjet uslijedio nekoliko dana nakon što su u prošlu nedjelju (24. kolovoza) održani tradicionalni skokovi u Neretvu s novosagrađenog luka Starog mosta.

Ta je sportsko-turistička manifestacija izazvala sporenja lokalnih hrvatskih i bošnjačkih dužnosnika, jer je na njoj odana počast samo poginulim Bošnjacima pripadnicima Armije BiH u nedavnom ratu što je izazvalo negodovanje hrvatskih dužnosnika koji su takav postupak ocijenili širenjem nesnošljivosti.

Oni su upozorili da tom prigodom nisu spominjane žrtve iz drugih naroda koje su poginule također u obrani Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U javnoj polemici bošnjački mjesni dužnosnici su priznali da je spominjanjem samo bošnjačkih žrtava učinjen propust, ali da on nije bio namjeran.

Čović i Tihić su novinarima ispod novosagrađenog luka izjavili kako je Stari most simbol ujedinjavanja Mostara. Čović je u tom kontekstu pozvao mostarsku gradsku upravu da nastavi s pozitivnim procesima, a Tihić je naglasio kako obnova Staroga mosta treba potaknuti zaborav onoga što je dijelilo građane Mostara.

I Čović i Tihić izrazili su zabrinutost gospodarskim stanjem na mostarskom području te su obećali pomoć Predsjedništva BiH u, kako su rekli, ekonomskom oživljavanju tog grada.

(Hina) pg sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara