Čović najavljuje nove zemljovide u BiH

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je najavio kako će u raspravama o ustavnim promjenama u BiH uslijediti crtanje novih zemljovida što će, po njegovim riječima, biti težak posao.

"Ako govorimo o četiri-pet regija onda se mora precizno kazati kuda prolazi granica", rekao je Čović u intervjuu bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U aktualnim pregovorima osam parlamentarnih stranaka u BiH o ustavnim promjenama, koji su potaknuti Američkim institutom za mir a nedavno se u njih uključilo i američko veleposlanstvo u Sarajevu, pokušava se postići dogovor o jačanju bosanskohercegovačkih institucija vlasti na državnoj razini: Predsjedništva BiH, Vijeća ministara i parlamenta. U tim pregovorima do sada još nije službeno otvarano pitanje teritorijalne reorganizacije BiH. No unatoč tomu političari u javnosti iznose različite prijedloge o novom unutarnjem ustroju BiH. Hrvatski i bošnjački dužnosnici iz BiH se slažu da bi trebalo ukinuti Daytonski dvoentitetski ustroj BiH, ali dužnosnici iz Republike Srpske energično se protive i spominjanju ukidanja tog entiteta.

(Hina) xpgas ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara