Čović protiv kršenja ugovora s Daimler Chryslerom

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Dragan Čović odbacio je u petak u Mostaru mogućnost prekida ugovora Elektroprivrede BiH i njemačko-američke kompanije Daimler Crysler posredstvom koje se isporučuje struja mostarskom Aluminijskom kombinatu.

"Država BiH ima dovoljno instrumenata da spriječi bilo kakvu blokadu međunarodnih ugovora", rekao je Čović. Ova Čovićeva izjava uslijedila je nakon što se dan ranije, u četvrtak, u Sarajevu sastao s njemačkim veleposlanikom u BiH Arnesom Freiherrom von Kittlitzom und Ottendorfom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački je veleposlanik tom prigodom upozorio na ugrožavanje interesa njemačkih investitora u BiH, te zabrinutost zbog najava iz Elektroprivrede BiH da će prekinuti isporuku struje Deimler Crysleru ako se ne prihvati njezino poskupljenje. Njemački je veleposlanik izrazio zabrinutost da bi nepovoljan ishod pregovora Elektroprivrede BiH i Deimler Cryslera mogao utjecati na daljnji razvoj gospodarske suradnje između Njemačke i BiH, osobito kad su u pitanju buduće investicije.

"Sada moramo izvući pouku da više nikada ne šaljemo stranim investitorima negativne poruke, jer to bi bilo katastrofalno za gospodarske projekte u BiH", rekao je danas Čović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara