ČOVIĆEV APEL MLADIM HRVATIMA IZ BIH KOJI SE ŠKOLUJU U INOZEMSTVU

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović pozvao je bosanskohercegovačke Hrvate koji studiraju u Zagrebu i drugdje u svijetu da se nakon završetka studija zajedno s njihovim kolegama s mostarskog Sveučilišta uključe u politički, gospodarski i kulturni život što bi prema njegovu mišljenju najviše pridonijelo hrvatskoj jednakopravnosti u BiH.L

´Jedini način da se dugoročno zaštiti hrvatski narod u BiH je snaga obrazovanih mladih Hrvata koji se danas školuju u BiH, Hrvatskoj i širom svijeta. Naše nastojanje ide u pravcu stvaranja preduvjeta da se velika većina mladih Hrvata izvan BiH vrati i potpuno uključi u politički, gospodarski i kulturni život´, rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH u intervju za ´Moj kamen´ glasilo hercegovačkih studenata koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović je upozorio da se zbog ustavno-pravne nejednakopravnosti, općeg kriminaliziranja, oduzimanja ljudskih i građanskih prava te sprječavanja ekonomskog i kulturnog napretka veliki broj Hrvata iseljava iz BiH. Dodao je kako skupina stranaka s nacionalnim predznakom u BiH izrađuje projekt zaštite pozicije Hrvata u BiH u koji je uključeno i Sveučilište u Mostaru. Čović je istaknuo potrebu snaženje kulturnih, obrazovnih i znanstvenih institucija hrvatskoga naroda u BiH bez koje, tvrdi on, nema preduvjeta za ostvarenje jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda u BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara