Crkva i Hrvatski svjetski kongres podijelili 100 tisuća božićnih čestitki za Gotovinu

Foto: AFP

HRVATSKI svjetski kongres se na svojim internetskim stranicama pohvalio kako je putem svojih i podružnica hrvatskih katoličkih misija "Hrvaticama i Hrvatima" diljem svijeta podijelio 100 tisuća božićnih čestitki adresiranih hrvatskim generalima koji se nalaze u haškom pritvoru.

Najviše čestitki je podijeljeno Hrvatima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj i Nizozemskoj. "Svatko tko želi, na taj način će moći direktnim putem, uz već tiskani općeniti tekst, uputiti svoju osobnu čestitku i poruku Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima u Den Haagu. Na božićnu razglednicu bit će potrebno tek nalijepiti poštansku markicu i ubaciti je u poštanski sandučić", pišu iz Hrvatskog svjetskog kongresa.

Poznati po organiziranju "niza neuspješnih demonstracija"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova udruga je poznata po, kako sami priznaju, organiziranju "niza neuspješnih demonstracija", kojima su izražavali svoje neslaganje s haškim presudama hrvatskim generalima i "ocjenom vojno-redarstvene akcije Oluja zločinačkim pothvatom".

"Dok slavimo Kristovo rođenje i Božić, u mislima smo i s onima koji su nam omogućili slobodnu Hrvatsku. Uvjereni smo da će poštanski sandučić u Den Haagu biti preplavljen čestitkama iz cijelog svijeta i sigurni smo da će generali pročitati svaku pojedinačnu poruku", kazali su koordinatori "Božićne akcije" Hrvatskog svjetskog kongresa Danijel Lučić i Petar Ćosić. Čestitke su adresirane na Antu Gotovinu, Jadranka Prlića, Mladena Markača, Brunu Stojića, Valentina Ćorića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića i Berislava Pušića.

Podsjetimo, Ante Gotovina je zbog zločina u i nakon Oluje nepravomoćno osuđen na 24, a Mladen Markač na 18 godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara