Crkvenac: Cilj SDP je ostvariti gospodarski rast preko pet posto

MINISTAR financija Mato Crkvenac rekao je danas da su neosporni ciljevi u dalnjem radu SDP-a: nastavak gospodarskog rasta preko 5 posto te ubrzano zapošljavanje u stabilnim uvjetima i nisku inflaciju, što, ocijenio je, mora dovesti do porasta životnog standarda.

"Istodobno država će dalje inzistirati na infrastrukturi kao što su gradnja cesta i modernizacija željeznice, ali i na internetizaciji", kazao je Crkvenac na današnjem radnom druženju čelnika na svim razinama SDP-a u 7. izbornoj jedinici.

"Internetizacija je također infrastruktura i kao što su ceste i željeznica važni za državu tako je i informatizacija s internetizacijom još važnija za poslovanje - od trgovanja do komuniciranja", ustvrdio je.

Snježana Biga Friganović, predsjednica saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo, rekla je da je u proteklom razdoblju zakonodavno zaokružena zdravstvena reforma kao ogroman posao. "Sada nas u sljedećem mandatu očekuje praktična primjena i reforma na djelu", rekla je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar branitelja Ivica Pančić rekao je kako je sada bitno izmijenjena situacija s hrvatskim braniteljima. "Evidentno je da više nema mitinga i traženja smjene Vlade pod izlikom kriminalizacije Domovinskog rata i drugih podmetanja", rekao je Pančić. Dodao je da se pokazalo da je SDP, iako građanska stranka, nacionalno vrlo osvještena i da se uspješno bori za hrvatske nacionalne interese, posebno u izgradnji odnosa s Europskom unijom, Amerikom i Haaškim sudom.

"Pokazalo se da su razni dušebrižnici hrvatske branitelje i generale koristili radi sebe da bi i mimo izbora uz razne mitinge istine došli na vlast", rekao je Pančić.

(Hina) vhor ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara