Crna Gora: Bez dogovora o vodi za Herceg Novi

ZBOG toga što crnogorska strana nije ispunila uvjete iz ugovora, predstavnici Vodovoda iz Herceg Novog i Općine Konavle nisu uspjeli u utorak postići dogovor o dugovima za opskrbu vodom s dotoka Plat, a razlika u računima još je više uvećana.

Općina Konavle je u ponedjeljak prekinula dotok vode Herceg Novom s Plata, s kojeg je crnogorska općina dobijala najveći dio od 300 litara vode u sekundi.

Opskrba vodom je prekinuta zbog duga za transport preko hrvatske teritorije od 390 tisuća eura.

Crnogorska strana je zatražila od konavoskih dužnosnika da se dug umanji za trećinu, jer u posljednje dvije godine, na koje se račun odnosi, voda se Plata nije isporučivana ukupno 60 dana.

Mjesečni paušal za ta dva mjeseca iznosio je po 50 tisuća eura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konavoski dužnosnik Mato Pušić kazao je da je dug hercegnovskog Vodovoda do travnja iznosio preko 1,2 milijuna eura, dodajući kako Aneks ugovora iz ožujka prema kojem mjesečna naknada za transport vode iznosi 47 tisuća eura nije važeći, jer crnogorska strana nije ispunila preuzete obveze.

Time se, kako je objasnio Pušić, vraća na snagu raniji ugovor, iz svibnja 2000. godine, prema kojem za transport vode Herceg Novi treba da plaćati više od 70 tisuća eura.

Građani Herceg Novog vodu dobijaju po dva sata ujutro i uvečer, dok su više zone u općini potpuno bez vode. Hotelijeri i turistički radnici ocijenjuju kako će ovaj problem ugroziti dobru predsezonu.

Čelnici Herceg Novog uputili su pismo ministarstvu vanjskih poslova Srbije i Crne Gore u kojem se od veleposlanika u Zagrebu traži da intervenira kod hrvatskih vlasti da što prije dobiju vodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara