Crnić na sastanku predsjednika Vrhovnih sudova država koje 2004. ulaze u EU

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda Ivica Crnić upoznao je danas u Varšavi predsjednike Vrhovnih sudova Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije i Poljske s ustavnim i zakonskim rješenjima kojima se u Hrvatskoj uređuje pitanje neovisnosti sudstva.

Na treći sastanak Stalne konferencije predsjednika Vrhovnih sudova pet država koje će u prvom krugu, 2004., postati punopravne članice EU, iz kruga zemalja koje su tek istaknule svoju kandidaturu za pristup EU jedino je pozvan predsjednik hrvatskog Vrhovnog suda, kaže se u priopćenju tog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crnić se na Konferenciji posebno osvrnuo na način financiranja hrvatskih sudova, a sudionici skupa, koje je primio poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski, razmatrali su postupak imenovanja sudaca, nadzor nad njihovim radom, mogućnost napredovanja, te pitanja stegovne odgovornosti, stoji u priopćenju.

Stalna konferencija je tijelo koje su predsjednici Vrhovnih sudova pet zemalja osnovali kako bi razmjenjivali iskustva važna za aktivnost sudbene vlasti u procesu pristupanja EU.

Uz Crnića na Konferenciji je bio i predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Ivo Grbin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara