Crnogorac Shinawatra u Budvi ulaže u hotelijerski biznis

Crnogorac Shinawatra u Budvi ulaže u hotelijerski biznis

Tekst: J.C.
Foto: thaksinlive.com

BIVŠI premijer Tajlanda Thaksin Shinawatra nalazi se u Crnoj Gori i ne može biti izručen zato što je crnogorski državljanin! Potvrdila je to uprava crnogorske policije nakon što su se mediji proteklih dana raspisali o dolasku Shinawatre u Budvu.

"Zbog interesa medija u vezi s boravkom Thaksina Shinawatre u Crnoj Gori, javnost obavještavamo da je gospodin Shinawatra 13. ožujka ove godine, oko 12.30 sati, privatnim avionom iz Dubaija doputovao na aerodrom u Tivtu. Gospodin Shinawatra je crnogorski državljanin i trenutno se nalazi u Crnoj Gori. Uprava policije nema osnove za poduzimanje mjera iz svoje nadležnosti prema gospodinu Shinawatri", priopćila je crnogorska policija.

Ulaže u hotelijerstvo

Proteklih dana crnogorski mediji objavljivali su da se Shinawatra nalazi u Budvi zajedno sa svojom obitelji. Navodno je odsjeo u hotelu Miločer koji pripada renomiranoj kompaniji Aman resorts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shinawatrin odvjetnik za tajlandsku agenciju TNA također je potvrdio da se bivši premijer nalazi u Crnoj Gori i dodao da je Shinawatra odlučio u toj zemlji investirati u hotelijerstvo. "Shinawatra nadzire radove na modernizaciji jednog hotela", kaže Nopadon Patama i dodaje kako bivši premijer smatra da će od ulaganja u hotelijerski biznis u Crnoj Gori koristi imati i tajlandski radnici.

Vraća se u Dubai

Shinawatrin odvjetnik dodao je i da će se bivši premijer Tajlanda u petak vratiti u Dubai iako su mnogi svjetski mediji objavili informaciju da mu je tamo otkazano gostoprimstvo jer je svoj boravak zloupotrijebio za političke aktivnosti protiv aktualne tajlandske vlade. 

Shinawatra je na svojim internetskim stranicama objavio nekoliko fotografija koje datiraju od prije dva dana, na kojima se vidi kako u društvu nekolicine osoba boravi u budvanskom Starom gradu i razgovara s građevinskim radnicima, prenosi Beta. U galeriji se nalaze i fotografije koje svjedoče o njegovim nedavnim posjetima Ugandi, Libanonu, Jordanu, Rusiji, Tanzaniji i Kambodži.

Shinawatra je, podsjećamo, u bijegu od 2006. godine, kada je svrgnut s vlasti i u odsutnosti osuđen na dvije godine zatvora zbog korupcije i zloupotrebe položaja. Početkom prošle godine dobio je crnogorsko državljanstvo i putovnicu. Posljednjih dana su deseci Shinawatrinih pristaša na Tajlandu protestirali protiv aktualne vlasti, ali danas su s policijom sklopili sporazum o privremenoj obustavi demonstracija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara