Čučić pušten na slobodu uz zabranu približavanja supruzi

BIVŠI veleposlanik u Belgiji i bivši glavni tajnik Europskog pokreta Ljubomir Čučić pušten je večeras na slobodu nakon što ga je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda ispitao i odredio mu mjeru opreza odnosno zabranio približavanje i komuniciranje sa suprugom Magali Boers, doznaje se na Sudu.

"Osumnjičenom nije određen pritvor, već mu je zabranjeno približavanje supruzi i večeras iza 19 sati osumnjičeni je pušten na slobodu", izjavio je Hini istražni sudac Aleksandar Zunder.

On je danas saslušao Čučića kojeg se sumnjiči za kaznena djela oduzimanja djeteta, te sprječavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čučić je uhićen jučer na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Pasjak pri ulasku u Hrvatsku. S njim je u automobilu bila i kćerka s kojom je nestao u srpnju ove godine nakon što je Centar za socijalnu skrb u Zagrebu donio rješenje o privremenoj dodjeli dvije malodobne kćerke njegovoj supruzi Magali Boers.

Čučićev odvjetnik Vladimir Vinja kazao je da je njegov branjenik i na policiji i pred istražnim sucem iznio detaljnu obranu te da se izjasnio kako se ne osjeća krivim.

Na upit gdje se Čučić skrivao od srpnja ove godine, Vinja je rekao da je s mlađom kćerkom bio na ljetovanju, da je u nekoliko navrata slobodno prelazio hrvatsku granicu i da se nije skrivao.

Nakon nestanka Čučića, policija je za njim raspisala potragu. Bivšeg veleposlanika u Belgiji Čučića njegova je supruga u svibnju ove godine javno optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje nakon čega je policija podnijela kaznenu prijavu protiv njega zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara