Cutileiro: Napredak u stanju ljudskih prava u Srbiji i Crnoj Gori

POSEBNI predstavnik UN-a za ljudska prava u Srbiji i Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini Jose Cutileiro izjavio je danas u Beogradu, nakon sastanka sa saveznim ministrom vanjskih poslova Goranom Svilanovićem, da je u Srbiji i Crnoj Gori ostvaren ´znatan napredak´ u poštivanju ljudskih prava, ali da još ima područja u kojima se stanje ljudskih prava mora poboljšati.

U razgovorima je, kako je to nakon sastanka novinarima izjavio ministar Svilanović, bilo riječi o formiranju organa Srbije i Crne Gore, stanju na Kosovu i suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, a novi susret s posebnim predstavnikom UN-a za ljudska prava Svilanović je najavio za desetak dana u Ženevi.

Moguće je, rekao je Svilanović, da uskoro prestane mandat posebnog predstavnika UN-a za ljudska prava u Srbiji i Crnoj Gori.

´To znači da je na planu ljudskih prava ostvaren takav pomak, da su se sve članice Komisije UN za ljudska prava složile oko toga da poseban nadzor za Srbiju i Crnu Goru više nije potreban, čime možemo biti zadovoljni´, kazao je Svilanović novinarima.

Cutileiro, koji je danas doputovao u posjet Srbiji i Crnoj Gori, do 14. ožujka će - osim Beograda - posjetiti i Prištinu i Podgoricu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara