Cvik: One koji su na teret poreznih obveznika napravili teatar oko Želite treba poslati doma

Tekst: Dragan Miljuš

"KAKO JE moguće da se Uskok razbacuje s tim ciframa? U istražnom zahtjevu stoji da sam zaradio deset milijuna kuna, u optužnici sedam?! Razlika je tri milijuna. To su ogromni novci", požalio se Jakša Cvitanović Cvik danas, četvrtog dana iznošenja obrane. 

Kako dilaju ako nemaju vagu za precizno mjerenje?

Opet je Želita došla na red. "Da je pola prodala od onoga što govori, ostalo bi joj 60 tisuća kuna pa mi nije jasno kako bi onda ostala dužna Nikoli Petričeviću 400 kuna? Neshvatljivo mi je da netko tko radi s tom drogom, da nema vagu za precizno mjerenje. Ja sam se raspitivao oko toga i svatko mi je rekao da je to naprosto nemoguće. Jer, znaju biti odstupanja od 20 - 30 grama, koja se ne mogu primijetiti golim okom", kaže Cvitanović. 

Ništa mu nije jasno što je Želita govorila u ovom, a i u postupku za otmicu. "Isti su svjedoci na različitim mjestima, različito govore o istim događajima. Skrenuo bih pažnju na neviđenu ažurnost Općinskog suda Korčula. U roku od dva dana dignuta je optužnica, a za sedam dana zakazana je rasprava. Izvodili su neviđeni teatar, snajperisti, duge cijevi, patrolni policijski brodovi... Žalili su mi se zapovjednici da su ih dizali s granice, Sveti Mihovil je triput povučen u Split da bi vozili Želitu u Korčulu. Ukrcali bi je kod ACI marine", zna Cvik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teatar, a Želita sve izmislila?

"Cijeli teatar su napravili samo da bi se zaključilo da je Želita sve izmislila. I sve to na teret poreznih obveznika?! To rukovodstvo odmah treba poslati doma. Ne znam je li sve to bilo u skladu s djelom za koje se organiziralo suđenje. Nad Korčulom su letjeli i policijski helikopteri... Apsurdno mi je da ovoliko štićena osoba može činiti kaznena djela. Pritvorili su je u Remetincu zbog krađa. To je apsurdno", dobro je informiran Cvik. 

"Cijeli taj postupak bio je uvertira za sve što se kasnije događalo. Tužilaštvo je bezglavo postupalo. Imali su cilj mene uhititi i pritvoriti. Pod velikim pritiskom javnosti pokrenut je ovaj postupak. Sve iz istrage je objavljivano. Očigledno se htjelo samo što više toga nagomilati u istražni zahtjev", požalio se Cvik.

Nakon uvodnog izlaganja, konačno su došla na red i pitanja obrane i tužiteljstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara