Cvik sucu: Presudite, pozlilo mi je od vožnje kombijem

Foto: Arhiva

JAKŠI CVITANOVIĆU CVIKU dosta je svega. Danas je ponovno morao na splitski Županijski sud, gdje mu sa Ivicom Zulimom sude za prijetnje Uskokovoj krunskoj svjedokinji Petri Gugić udanoj Rašidagić.

Cvik bi uskoro morao na služenje pravomoćne kazne za dilanje marihuane. Čeka ga Lepoglava pa se užasnuo mogućnosti da ga otamo vode u Split na suđenje. "Suče presudite, pozlilo mi je od vožnje kombijem", zamolio je suca Damira Romca.

Petra jedno, a Rašidagić stariji drugo, što je istina?

Optužba tereti Cvika da je preko Zulima i njegove sestre iz zatvora poručio Gugićkoj da promijeni iskaz inače će biti svega. Zbog ovoga su Cvik i Zulim već osuđeni, no Vrhovni sud vratio je predmet na ponovno suđenje kako bi se malo bolje utvrdile neke stvari.

Teško će se nešto bolje utvrditi jer su danas Petra i otac njenog supruga Damira, velolučki veterinar Adnan Rašidagić dali iskaze koji su uvelike odudarali. Tako je sud mogao čuti dvije verzije događaja. Po jednoj je Petra nagnula mobitel pa je i Rašidagić stariji čuo što Zulimova sestra govori, a po drugoj Petra se koristila hands free uređajem u automobilu pa nije bilo potrebe za naginjanjem mobitela. Po jednoj verziji prijetnju su prijavili zajedno, a po drugoj u policiji se pojavila samo Petra. Što je sad istina?

Upravo je zbog nekonzistentnosti Petrina iskaza, slučaj vraćen na ponovno suđenje, a sada ovako?

Uskok ima ozbiljnih problema sa svjedokinjama protiv Cvika

Uskok ima gadnih problema sa svojim krunskim adutima. Pokazalo se to već u slučaju otmice Želite Tomić. Dvojica optužena za to djelo, Nikola Petričević i Enes Agović konačno su pravomoćno oslobođeni. Želita se čak nije mogla sjetiti je li oteta u rujnu ili listopadu 2006. godine.

Cvikova obrana nastojat će ovo maksimalno iskoristiti u žalbi na osuđujuću presudu u slučaju korčulanske narko hobotnice. Upravo su ga, naime, Želita i Petra teretile, a sada ispada da im se baš i ne može vjerovati.

Suđenje za prijetnje Petri Gugić primaklo se kraju. Cvik i Zulim negirali su djelo, preostaje još saslušati završne riječi obrane i optužbe. Odgodu je zatražila tužiteljica Natalija Petković zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara