Dalj: promovirana prva knjiga za pravoslavne vjeroučitelje u Hrvatskoj

U Patrijaršijskom dvoru u Dalju u izdanju Osječkopoljske i baranjske eparhije večeras je održana promocija knjige "Metodički priručnik za veroučitelje pravoslavne veronauke" autora arhimandrita Mirona Vučičevića, voditelja Katehetskog ureda za pravoslavni vjeronauk u Hrvatskoj.

Predstavljanju knjige bili su nazočni osječkopoljski i baranjski episkop Lukijan, đakovački i srijemski biskup Marin Srakić te glavni konzul Srbije i Crne Gore u Vukovaru Bojana Ristić.

Episkop Lukijan istaknuo je da je knjiga od velike važnosti za kvalitetno provođenje pravoslavnog vjeronauka. Vladimir Vukašinović, profesor liturgike na Pravoslavnom bogoslavnom fakultetu u Beogradu, rekao je kako je ona rezultat ozbiljnog proučavanja i doprinos približavanja vjeroučitelja učenicima osnovnih škola kojima je namijenjena.

Dodao je kako će knjiga izazvati veliko zanimanje i u Srbiji i Crnoj Gori jer je "utemeljena i može uvelike pomoći vjeroučiteljima pravoslavnog vjeronauka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O knjizi i autoru govorili su Stjepan Hrpka, suradnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te Marija Krivić, voditeljica osječke Katoličke laičke zajednice "Molitva i riječ".

Istaknuli su da je arhimandrit Miron, radeći na svojoj knjizi, usko surađivao i na nizu ekumenskih projekata u Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, a podršku za pisanje knjige dobio je, osim od episkopa Lukijana, i od đakovačkog i srijemskog biskupa Srakića.

"Upravo je ova knjiga najbolji dokaz ekumenizma na djelu", rekla je Marija Krivić.

(Hina) xvsik ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara