Dalma u kolapsu: Radnici kazneno prijavili Upravu!

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

DANAS opet buna radnika u Splitu. Pred Dalmom nesretni zaposlenici. I Milica Cipci, gradska vijećnica i predstavnica radnika u Nadzornom odboru Dalme. Ljuta je jer ne mogu do informacija o poslovanju tvrtke. Ne da ih direktor Boro Malinić.

Hotel u Ruskamenu

Na posljednjoj sjednici Nadzornog odbora, kojeg odnedavna vodi kardiolog Ivica Vuković, Malinić se pismeno očitovao da je za hotel Dalme u Ruskamenu vlasnik Studenca Jozo Milavić platio pola od ugovorenih 82 milijuna kuna, kaže Cipci. Gdje je ostatak, 42 milijuna kuna, pita Cipci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejasno je i što je s terenom od 32 tisuće četvornih metara. Milavić je, pojašnjava Cipci, kupio zgradu, no što je sa zemljištem? Plaćali se, Cipci ne zna, a ne zna jer joj direktor firme ne da podatke o poslovanju.

"Neka Duvnjak da ostavku, ne brine o Dalmi"

"Situacija je katastrofalna. Dalma je prezadužena, imovina rasprodana. Pribojavamo se stečaja. Zbog nerada i neprovođenja odluka Nadzornog odbora podnijeli smo kaznenu prijavu protiv Uprave. Isto tako, tražimo ostavku Vedrana Duvnjaka, predsjednika Fonda za privatizaciju, jer uopće ne vodi računa o društvu kao vlasnik", kaže Cipci.

Dalma je dio bivšeg Kutlinog imperija. Dio poslovanja pod njegovom kapom obuhvaćeno je optužnicom splitskog Općinskog državnog odvjetništva iz 2002. godine. Samo što suđenje nikako da krene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara