Dalmacijacement: Potpisan kolektivni ugovor, prosjek neto plaće 6700 kuna

U DALMACIJACEMENTU , u kojemu su prosječne plaće veće od 6700 kuna, danas je s Nezavisnim sindikatom te tvrtke potpisan kolektivni ugovor za 2004. kojim je u ovoj godini predviđeno povećanje plaća za četiri posto.

Potpisujući kolektivni ugovor, predsjednik Uprave "Dalmacijacementa" Vinko Janjak rekao je da već sedmu godinu zaredom, od kako je britanski RMC preuzeo tvrtku, plaće u Dalmacijacementu imaju uzlazni trend. U prošloj 2003. prosječna neto plaća zaposlenika, obuhvaćenih kolektivnim ugovorom, dakle, bez djelatnika s tzv. menadžerskim ugovorima, iznosila je u neto iznosu više od 6700 kuna.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Ladislav Barić rekao je, pak, da je to već peti kolektivni ugovor koji potpisuju sindikat i uprava društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bitno je, istaknuo je, da se i ovogodišnjim ugovorom zadržavaju od prije stečena prava i pogodnosti kao što je isplata 13. plaće, isplata jubilarnih nagrada, dar djeci za Božić u iznosu od 400 kuna, dopunsko zdravstveno osiguranje.

Jednom od odredaba kolektivnog ugovora uprava tvrtke se obvezala da i u ovoj godini djeci svojih preminulih zaposlenika redovito isplaćuje mjesečne stipendije u iznosu od 1250 kuna tijekom njihova redovitog školovanja. Trenutačno se u Dalmacijacementu tim pravom koristi 31 učenik i student.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara