Damir Kajin zadovoljan rezultatima u 8. izbornoj jedinici

Nositelj koalicijske liste SDP/IDSa u 8. izbornoj jedinici Damir Kajin večeras je u Puli izrazio zadovoljstvo prvim, neslužbenim rezultatima te koalicije, koja je osvojila 47,80 posto glasova u toj izbornoj jedinici.

Po njegovim riječima biračko tijelo u Istri opet je poslalo jasnu poruku svima u Hrvatskoj o tome kakvu politiku Istra očekuje od onih koji će sastaviti Vladu.

Kajin je, međutim, izrazio zabrinutost neslužbenim rezultatima u ostalim dijelovima zemlje.

"Istra i Rijeka su sjajno reagirali, no izborni rezultati u ostalim dijelovima zemlje, ako ostanu takvi, mogli bi biti pogubni za Hrvatsku jer ne znam kako će vladati HDZ, HSP i još neki ultranacionalisti", kazao je Kajin. Dodao je da će se, sastavi li se takva vlast, "raspasti za godinu dana s neprocjenjivim posljedicama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik IDS-a i peti na listi Ivan Jakovčić istaknuo je kako je IDS vrlo zadovoljan rezultatima u 8. izbornoj jedinici te da su dali velik doprinos uspješnosti koalicije. Osvrnuvši se na prve izborne rezultate u ostalim hrvatskim krajevima, predsjednik IDS-a je ocijenio kako "Hrvatska prema tim rezultatima nedvojbeno ulazi u vrlo neizvjesno razdoblje".

"Svatko tko bude obnašao vlast u Hrvatskoj morat će računati na političku stabilnost koju je Istra pokazala i na ovim izborima", zaključio je Ivan Jakovčić.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara