Damir Štimac kupuje crkvenički hotel ´Therapiju´

NADZORNI odbor hotelskoturističkog poduzeća ´Jadran´ d.d. odlučio je danas da se crikvenički hotel ´Therapia´ proda splitskoj tvrtki ´Cultus´ d.o.o. za 5,4 milijuna eura, izjavila je danas za Hinu predsjednica Uprave ´Jadrana´ Vesna Parat.

Direktor ´Cultusa´ je Damir Štimac.

Predsjednica Uprave ´Jadrana´ također je rekla da je tvrtka ´Cultus´ u roku dopunila ponudu na natječaj koji je u ´Jadranu´ otvoren prije desetak dana.

Dopunivši ponudu, ´Cultus´ se obvezao preuzeti i dio dugovanja ´Jadrana´ prema Hypo Alpe Adria Banci.

Naime, ta banka ima pravo ovrhe nad trima ´Jadranovim´ hotelima - ´Therapijom´, ´Rivijerom´ i ´Kaštelom´, a prodajom ´Therapije´ podmirit će svoja potraživanja, rekla je Vesna Parat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je dodala, prodaja će biti ostvarena u drugoj polovici siječnja.

Hotel ´Therapia´, izgrađen 1895., ima oko 10.000 četvornih metara, 117 soba, nekoliko apartmana, diskoklub, teniski teren i dva bazena te kategoriju dviju zvjezdica.

Uprava ´Jadrana´, koji je do nedavno imao 15 hotela, odlučila se na prodaju svojih objekata radi smanjenja dugovanja tvrtke koja su dosegla više od 300 milijuna kuna, i izbjegavanja stečaja tvrtke.

Do sada je ostvarena prodaja dvaju od sedam objekata ponuđenih na prodaju, a prodaja ´Therapije´ posve će ´pokriti´ iznos dugovanja zbog kojih je blokiran račun ´Jadrana´, rekla je predsjednica Uprave ´Jadrana´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara