Dan grada Garešnice

U SKLOPU obilježavanja Dana grada u Garešnici je održana zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća i Poglavarstva na kojoj je gradonačelnik Milan Sužnjević, među ostalim, izjavio da gospodarstvo Garešnice obilježava dobra zaposlenost, solidna likvidnost te iznimno dobri izvozni rezultati, ali i male plaće.

Na svečanoj sjednici pred okupljenim gostima, među kojima je bila i ministrica bez portfelja Gordana Sobol i čelnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Sužnjević je naglasio da je prošlogodišnji gradski proračun od 14 milijuna kuna planiran i utrošen realno te da je najviše bio usmjeren na zadovoljenje potreba 11.550 stanovnika Garešnice. Među najznačajnijim ulaganjima iz prošlogodišnjeg proračuna gradonačelnik je izdvojio 1.750.000 kuna za projektnu dokumentaciju i izgradnju većeg dijela industrijske zone Jug. Očekuje se da u tu zonu počnu ulaganja gospodarstvenika koji će koristiti kredit ´Poduzetnik 2´ za što je Grad, zajedno s Ministarstvom obrta, malog i srednjeg poduzetništva i bankama, osigurao 18 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica Gordana Sobol, čestitajući okupljenima, istaknula je dobru usklađenost gradskog proračuna sa stvarnim potrebama, primijetivši kako to nije slučaj u velikom broju gradova i općina. Napomenula je kako se grad, u skladu sa svojim mogućnostima, brine o budućnosti stanovnika tog kraja dodavši kako je izradio Program gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem i prostorne planove. Naglasila je i važnost ulaganja u gospodarstvo i kreditiranja poduzetništva te je rekla da Vlada podupire te i slične programe lokalnih sredina.

Dan grada čestitao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je rekao da će u ovoj godini iz županijskog proračuna za obnovu 15 kilometara županijskih cesta na garešničkom području biti izdvojeno 10 milijuna kuna. On je u svom govoru naglasio da u Županiji raste zaposlenost, ali bi trebale i plaće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara