Danas potpisivanje Jadranske povelje

ALBANIJA, Hrvatska i Makedonija u petak će u Tirani potpisati Povelju o Jadranskom partnerstvu, dokument kojim se predviđa suradnja triju zemalja u ispunjenju uvjeta za pistup NATO-u u čemu će im pomagati Sjedinjene Države što će svojim potpisom zajamčiti državni tajnik Colin Powell.

Dokument, što će ga potpisati ministri vanjskih poslova Hrvatske Tonino Picula, Albanije Ilir Meta i makedonska ministrica vanjskih poslova Ilinka Mitreva, zahtijeva od svake zemlje zajednička zalaganja za reforme u sklopu njihove težnje za učlanjenje u Sjevernoatlantski savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki državni tajnik Colin Powell u glavnome gradu Albanije će s albanskim premijerom Fatosom Nanom potpisati sporazum o neizručivanju američkih građana Međunarodnom kaznenom sudu.

Službena Albanija pružila je svestranu pomoć SAD-u u njegovoj politici prema Iraku i poduprla koaliciju za oslobađanje Iraka.

Najavljeno je da će albanski predsjednik Alfred Moisiu uručiti američkom državnom tajniku orden "Gjergj Kastrioti Skenderbeu", najviše priznanje Republike Albanije, za njegovu ulogu u podršci novih demokracija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara