Danas sastanak novog vlasnika Dukata i ministra poljoprivrede

Danas sastanak novog vlasnika Dukata i ministra poljoprivrede

VELIKA buka koja se podigla prodajom Dukata danas bi se trebala privesti kraju. Novi vlasnik stiže u Zagreb kako bi, iako nema nikakvog razloga za to budući da se radi o privatnom vlasništvu, s Petrom Čobankovićem razgovarao s planovima za donedavno hrvatsku tvrtku.

Osim o razvojnim planovima za Dukat, Čobanković i Emmanuele Besnier razgovarat će o detaljima vezanima za Lactalisovu kupnju. Sastanak će biti zatvoren, ali će nakon sastanka biti održana konferencija za novinare.

Besnier je na prošlotjednom sastanku u Parizu potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu kazao je kako će Dukatovo sjedište i ubuduće biti Zagreb i to ne samo kao sjedište u Hrvatskoj nego i sjedište za Lactalisov razvoj poslovanja u regiji.

Francuzi su tada obećali da će dio Dukatovih proizvoda ubaciti u svoju prodajnu mrežu u EU, te dalje razvijati Dukatov brand. Također su najavili kako u prvoj fazi žele najviše investirati u Sirelu kako bi se dostigli standardi EU, te osiguralo da se Sirelini sirevi izvoze na tržište EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije otprilike dva tjedna Luka Rajić hrvatsku je javnost, a najviše političare, uzdrmao objavom da je prodao svoj vlasnički udio u Dukatu od 91 posto francuskom Lactalisu. Iako se radi o privatnom vlasništvu političari su se uključili u slučaj tražeći odgovore od Rajića kako je mogao to učiniti.

Lactalis će Rajiću navodno isplatiti 749,78 kuna po dionici, odnosno 2,054 milijarde kuna za 2,74 milijuna dionica Dukata, a objavit će i javnu ponudu za preuzimanje ostatka dionica. Sporazum između Lactalisa i većinskog vlasnika Dukata Luke Rajića stupit će na snagu nakon pribavljanja suglasnosti nadležnih regulatornih tijela, a tada će Lactalis preuzeti i kontrolu nad poslovanjem Dukata.

Sporazumom je predviđena i obveza novog vlasnika da nastavi s razvojem poslovanja Dukata, te primarnom proizvodnjom mlijeka, uz obvezu zadržavanja postojećeg broja zaposlenih u Dukatu i povezanim poduzećima, uz mogućnost povećanja tog broja.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara