Danas se samoraspušta Hrvatski sabor

Danas se samoraspušta Hrvatski sabor

HRVATSKI bi sabor danas, zadnji dan zasjedanja u sadašnjem sazivu, trebao glasovati o nekoliko razmotrenih točaka te raspravljati o nekim novim zakonskim prijedlozima, a za danas je najavljena i odluka o samoraspuštanju.

Sabor je na početku današnjega zasjedanja, proširio dnevni red prijedlozima imenovanja članova nekoliko vijeća.

Sabor će tako posljednjega dana zasjedanja ovoga saziva imenovati članove Programskog vijeća HRT-a, Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti, Vijeća za visoko obrazovanje i Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, te članove Komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Imenovanjima u vijeća na kraju mandata usprotivio se Damir Kajin (IDS), ističući kako mu nije jasno zbog čega Sabor, posljednjega dana zasjedanja, "mora glasovati o ljudima o kojima ništa ne znamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovanju predsjednice i dvoje članova Vijeća za visoku naobrazbu protivi se Hrvoje Kraljević (Libra), koji je upozorio da je prigodom prošlog pokušaja imenovanja u to vijeće "bilo prijepora, pa i nezakonitosti", zbog čega se, kaže, taj postupak ne bi trebao provoditi "na brzinu".

Tonči Tadić (HSP) upozorio je pak na informaciju koju su prenijeli neki mediji da je "u tajnosti dodijeljena koncesija za fiksnu telefoniju", te zatražio da se o tome očituje ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić.

Sjednica je nastavljena izjašnjavanjem o ranije raspravljenim prijedlozima, no ubrzo je određena 10-minutna stanka, na zahtjev Kluba SDP-a, koji želi zauzeti stav o prispjelim amandmanima na predložene zakonske tekstove.

Kad završi rad, Sabor bi trebao odlučiti o samoraspuštanju i tako stvoriti uvjete za raspisivanje parlamentarnih izbora, najavljenih za 23. studenoga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara