Danas sunčano i toplo, temperature se penju do 30 stupnjeva

Danas sunčano i toplo, temperature se penju do 30 stupnjeva

Ilustracija: 123rf

U HRVATSKOJ će danas biti pretežno sunčano. Oblačnije se očekuje u Slavoniji i Baranji gdje još može biti kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova, a poneki pljusak moguć je i na krajnjem jugu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod .

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Slavoniji i Baranji sjeverozapadni.
Na Jadranu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, prema moru sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će između 25 i 30 stupnjeva, u gorskim krajevima malo niža.


Iz HAK-a javljaju kako je zbog jake bure na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja promet zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Senja do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju i na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac te na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica, no autoceste su otvorene za sav promet.

Zatvorena je zbog radova autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Do 28. lipnja do 23,59 sati na autocesti A11 Zagreb-Sisak na čvoru Jakuševec zatvoren je izlaz s autoceste iz smjera Velike Gorice u smjeru Zagreba, Ljubljane, Splita, Maribora i Krapine, zbog radova. Obilazak je čvor Veliko Polje-Avenija Većeslava Holjevca-čvor Buzin.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara